Cum sa iti alegi corect un sirag Mala

Eu folosesc un sirag Mala cu margele din lemn Rosewood si o bratara din acelasi set, pentru practici de meditatie mai scurte si ca un memento zilnic de pace si liniste.
Rosewood imi imbunatateste circulatia si tensiunea arteriala scazuta si imi deviaza vibratiile negative. Este benefic celor care sufera de o circulatie proasta sangvina.

Poti gasi siraguri Mala din seminte, lemn, oase si pietre pretioase. Posibilitatile sunt nesfarsite. Pentru a putea sa iti alegi siragul, recomand sa-ti folosesti intuitia si sa te gandesti la ce ai vrea sa imbunatatesti in practica ta. Una din reguli, este de a incerca sa iti potrivesti intentiile cu chakrele corpului exact asa:

8ac05680342b1157ba242f31d19ba089Chakra coroanei (situata in partea de sus a capului) este constiinta, iluminarea, rabdarea si cea mai inalta constiinta de sine. Aceasta chakra este asociata cu culoarea violet, auriu sau alb si include, ametistul, topazul alb (incolor), howlitul, cuartul incolor, calcitul alb, etc.. Echilibrarea chakrei coroana poate incuraja gandirea libera, transcendenta si echilibrul fizic si emotional.

Chakra celui de-al treilea ochi (situata in centrul fruntii) reprezinta intuitia si constiinta spirituala. Este asociata cu culorile, indigo sau albastru inchis. Pietrele acestei chakre includ, lapis lazuli, sugilit sau luvulit, sodalit, etc.. Echilibrarea celui de-al treilea ochi iti poate imbunatati constiinta vizuala, claritatea si intelegerea.

Chakra gatului (situata in gat) este centrul nostru de comunicare. Aceasta chakra este asoaciata cu culoarea albastra, iar pietrele pentru echilibrarea ei sunt, turcoazul, kyanitul, calcitul albastru, agatul albastru dantelat, acvamarinul, etc.. Echilibrarea Chakrei din gat poate insufla incredere si poate incuraja exprimarea pasiva si comunicarea deschisa.

Chakra inimii (centrul pieptului) este asociata cu dragoste, compasiune si echilibru emotional. Pentru a-ti deschide chakra inimii ai nevoie de pietre de culoare roz sau verde si includ, cuart roz, aventurin verde, turmalina, malachit, smarald, piatra lunii, jad, etc.. Echilibrarea chakrei inimii iti poate spori compasiunea si capacitatea de a te iubi pe tine insuti si pe altii mai usor.

Chakra Plexului Solar (sub stern) este puterea si protectia corpului nostru. Pietrele acestei chakre sunt galbene, incluzand, citrinul, jaspul galben, safirul galben, chihlimbarul, topazul, calcitul, etc.. Echilibrarea plexului solar iti poate imbunutati concentrarea, abilitatile de luare a deciziilor, cresterea spirituala, fericirea si stabilitatea.

Chakra sacra (sub ombilic) se concentreaza pe creativitatea, dorintele si sexualitatea noastra. Pietrele pentru aceasta chakra se gasesc in familia culorii portocaliu si includ, carneolul, zincitul portocaliu, Jaspul portocaliu, opalul de foc, etc.. Echilibrarea chakrei sacrale poate aduce sanatate si dorinta, poate ajuta la depasirea furiei si la dezvoltarea controlului de sine.

Chakra radacinii (baza coloanei vertebrale) este simtul tau de impamantare, siguranta, intuitie si supravieturie. Poti alege pietre de culoare rosie sau neagra, cum ar fi, hematitul, obsidianul negru, heliotropul, onixul negru, zincitul rosu, cuartul fumuriu, ochi de tigru, granat, jasp rosu, etc.. Echilibrarea chakrei radacina poate aduce pace si energie si poate diminua stresul si anxietatea.

Watercolor woman silhouette of lotus yoga pose

Incepe practica stand intr-un spatiu confortabil si linistit. Cel mai bine este sa stai cu picioarele incrucisate, in pozitie lotus, pentru a-ti pastra mintea si corpul concentrat, dar poti sa te si intinzi pentru a nu sta in picioare intr-o pozitie incomfortabila. Respira adanc si concentreaza-ti atentia aspura mantrei sau afirmatiei alese. Odata ce esti calm si concentrat, incepe cu margeaua din partea stanga celei mari (Guru), si intoarceti degetul in sensul acelor de ceasornic, in jurul fiecarei margele, apoi impinge si deplaseaza-te spre urmatoarea margea. Odata ce ajungi la margeaua Guru, poti sa opresti practica sau poti intoarce siragul si sa repeti procesul in directia opusa.

Practica-ti meditatia zilnic, saptamanal, lunar, sau ori de cate ori simti ca trupul si mintea ta au nevoie de claritate, pace si evadare din agitatia acestei lumi aglomerate.

Click aici pentru mai multe modele de siraguri Mala. Namaste!