Ce este un sirag Mala?

Siragurile Mala pot avea diferite culori si margele: margele din lemn, margele din plastic, seminte, pietre slefuite sau brute, margele din cristale, scoici, perle, os, snur, pene, piele, sau metale. Ele sunt la fel de diverse ca si creatorul lor. In ciuda diferentelor de aspect exista doua elemente semnificative pentru un sirag mala: 108 margele, cu o margea terminala a siragului care se mai numeste si margea Guru.

Se mai intalnesc si Mala din 18, 21, 27, 28, 33, 54 de margele, pentru anumite practici in timpul meditatiei.

IMG_0568.HEIC

Deci, care este scopul unui sirag Mala?

Mala este folosit in timpul meditatiilor, pentru a putea numara mantrele sau intentiile. Cand cineva isi poarta siragul Mala, isi reaminteste intentiile sale de fiecare data cand se uita la el. Mala este folosit in meditatia Japa sau meditatia Mantra. Meditatia Japa implica recitarea unei mantre cu voce scazuta sau in tacere, in minte. Aceasta tehnica iti ajuta mintea sa se focuseze intr-un singur punct de concentrare. In repetarea acestei mantre, esti capabil pe deplin sa iti concentrezi atentia asupra intentiei tale, iar prin rezultat vei fi capabil sa atragi pe deplin sensul intentiei.

IMG_0565.HEIC

De ce un sirag Mala e compus din 108 margele?

Sunt cateva motive pentru care acest numar este unul magic:

108 este un numar sacru in traditia hindusa, intrucat sunt 54 litere in alfabetul Sanskrit si fiecare dintre ele are aspect masculin si feminin, Shiva si Shakti, adica 54 x 2 = 108.

In filozofia de viata budista se spune ca oamenii au 108 necazuri. Exista sase simturi (vazul, auzul, mirosul, gustul, simtul tactil si constiinta), inmultit cu trei reactii (pozitiv, negativ sau indiferenta) inseamna 18 sentimente. Fiecare dintre aceste sentimente poate fi “atasat placerii sau desprins de placere” – rezulta 36 de „pasiuni”. Toate combinaţiile fac un total de 108 pasiuni umane, reprezentate prin margele.

In astrologie, sunt 12 case si 9 planete. Din nou, 12 x 9 = 108.

1 il reprezinta pe Dumnezeu sau aspectul Suprem, Adevarul, 0 reprezinta Vidul sau Completul in practica spirituala si 8 reprezinta Infinitul sau Eternitatea.

Exista 108 Upanishade, textul întelepciunii al inteleptilor antici.

Diametrul soarelui este de 108 ori mai mare decat diametrul pamantului, distanta de la Soare la Pamant este de 108 ori mai mare decat diametrul Soarelui.

Chakrele sunt intersectiile liniilor energetice, si se spune ca sunt in total de 108 linii energetice convergente, pentru a forma chakra inimii.

IMG_0569.HEIC

Ce este margeaua Guru?

Ea detine toata energia creata de dumneavoastra in practica de meditatie. Aceasta nu va fi numarata in timpul mantrei si nu se va trece peste ea atunci cand cele 108 margele din sirag s-au terminat de numarat. Daca doriti sa continuati meditatia, porniti de la margeaua cu care a-ti terminat siragul si refaceti drumul inapoi.

IMG_0572.HEIC

Nu exista nici o modalitate corecta sau gresita de a-ti alege un sirag Mala. Vei fi atras intr-un mod natural si firesc de unul si ce vei atrage acela va fi pentru tine. Daca insa nu te poti decide, poti alege un sirag Mala avand intentia in minte.

Aici si aici puteti cumpara siragurile Mala din pozele de mai sus.