Diferenta dintre un Citrin fals si unul natural

Pentru ca citrinul natural se gaseste rar, in majoritatea magazinelor de cristale si pietre semipretioase descoperim Citrinul fals.

In primul rand trebuie sa stim cum se formeaza Citrinul in natura.

Citrinul, ca si celelalte tipuri de Cuart, se gaseste in roci magmatice si se formeaza in sistemul trigonal.

Atunci cand in creuzetul subteran din care provine Cuartul exista o anumita cantitate de oxid de mangan, acesta devine Ametist. Cand in acelasi loc se mai gaseste si o mica cantitate de oxid de fier, Ametistul devine Citrin.

10012443_1585085195141746_1553025505_n(1)

Citrinul era inca din timpuri stravechi considerat o piatra norocoasa, iar ca urmare era cunoscut ca fiind „Piatra Negustorului”sau „Piatra succesului”. Se spune ca daca era tinut in punga cu bani, asa cum se transforma pe sine din Ametist in Citrin, asa transforma (metaforic) si monedele in aur. Cei care erau binecuvantati de Citrin trebuiau sa imparta bogatia lor cu ceilalti, altfel Citrinul se „transforma” din nou in Ametist.

Cum deosebim citrinul natural de cel fals?

Citrinul nu creste in forma geoda sau druzy.

Citrinul are o culoare blanda de galben, de vin, galben pal si uneori are culoarea bruna (Africa de Sud).

Citrinul nu are o culoare de portcocaliu viu sau portocaliu ars.

Toate cristalele false de Citrin provin din Brazilia.

Daca un vanzator nu iti explica de ce este natural, atunci cand ti-l vinde sau are un pret mic, cel mai probabil este un Citrin fals.

Citrinul creste de cele mai multe ori in aceeasi cavitate cu ametistul si Cuartul fumuriu.

Frame
Ametistul din poza are aceasta culoare portocalie din cauza razelor gama la care a fost expus.
Aceasta incalzire artificiala nu este suficienta pentru a schimba structura moleculara a cristalului. Proprietatile vindecatoare sunt inca cele ale citrinului, dar la o scara mult mai slaba.
21910688_162462401000646_2521513993118416896_n
Citrin Congo

Citrinul natural este un cristal extrem de benefic pentru curatarile puternice. Absoarbe energia negativa si o inlocuieste cu una pozitiva. Iti da curaj pentru a te confrunta cu viata.