Recunoasterea chihlimbarului autentic si tipurile de chihlimbar fals

Unul dintre cele mai importante aspecte in cumpararea online este increderea in companie sau in vanzator. Produsul arata intradevar ca cel din imagine? Calitatea este una buna? Te-ai saturat sa cumperi un produs fals la pretul celui autentic? Oricat ne-am dori sa credem ca ceea ce vedem si citim este ceea ce vom primi, adevarul trist este ca nu intotdeauna este cazul.

Cred ca este o datorie fata de noi insine sa facem o mica cercetare asupra unui produs fie ca faci asta inainte sau dupa ce cumperi – la urma urmei, nu cred ca este ceva uimitor sa te gandesti ca ai putea avea de-a face cu persoane cu afaceri necurate.

Ambra Baltica este un remediu natural minunat ce poate vindeca o varietate de afectiuni fara efecte secundare. Daca nu vedeti niciodata rezultatele pe care le-ati asteptat, este posibil ca produsul sa fie unul fals. In cazul in care v-ati intrebat vreodata daca chihlimbarul pe care l-ati achizitionat este unul real, il puteti testa chiar dumneavoastra.

Tipuri de Chihlimbar fals

Ambra exista de milioane de ani si este produsa din rasina unori pini. Ambra reala este calda la atingere si are o stralucire ca de ceara – nu o stralucire lucioasa. Imitatiile obisnuite de Chihlimbar sunt, cazeina, celuloidul, copal, sticla, rasina Kauri (din copacii cu acelasi nume), plasticul si rasina fenolica.

Cazeina:  un inlocuitor popular care este derivat din lapte si transformat intr-un tip de plastic. Ca si Ambra, este de un galben tulbure; totusi, spre deosebire de Ambra este mai greu, iar atunci cand este ars miroase a plastic.

Celuloidul: vizual, celuloidul este foarte asemanator cu Chihlimbarul, ceea ce il face o provocare in a fi descoperit. Este inflamabil, miroase a plastic cand este ars si putin mai dens.

Copalul: acest fals este, de asemenea, facut din rasina de copac si incluziunile naturale sunt adesea adaugate, la fel ca si insectele, pentru a le face mai frumoase. Acestea tind sa se deterioreze mai repede la temperaturi scazute si mai degraba se topesc decat ard. Prin topire emana un miros dulce.

Sticla: cu sticla este mai usor, deoarece exista o multime de diferente fata de Ambra autentica. Este mai rece la atingere, rezistenta la foc, rezistenta la zgarieturi si este mult mai solida.

Rasina Kauri: este foarte apropiata de Copal deoarece are celeasi caracteristici ca si aspect, insecte si incluziuni.  Aceste insecte sunt inserate prin  gaurirea lor sau prin spargere. O insecta veritabila in chihlimbar adevarat, ar trebui sa apara neagra; ele nu sunt niciodata colorate. Unele de asemenea pot fi acoperite cu un reziduu alb.

Rasina fenolica: au o forma speciala, neteda si ovala. Culoarea este similara cu cea a Chihlimbarului. Nu degaja un miros rasinos atunci cand este arsa, ceea ce ar trebui sa se intample daca ar fi Chihlimbar autentic.

Materiale plastice: materialele plastice moderne utilizate pentru a reprezenta Chihlimbarul real sunt polistirenul si poliesterul. Ele pot avea, de asemenea, incluziuni si emit un miros de plastic atunci cand sunt arse.

Moduri de testare a Chihlimbarului

Sigur, va puteti arde chihlimbarul daca doriti sa descoperiti daca este unul real sau unul fals, dar este putin probabil sa doriti sa va distrugeti bijuteria de dragul unui experiment. O optiune mai buna, daca doriti sa utilizati aceasta metoda, ar fi sa faceti un test cu un ac fierbinte. Acest lucru se realizeaza prin lipirea unui ac fierbinte in cel mai putin vizibil loc. Orice lucru care nu are mirosul distinct de rasina de pin, cum ar fi un miros de plastic sau chimic, nu este un chihlimbar real.

Test cu apa sarata

Intr-un pahar sau intr-un vas umplut cu apa si sare intr-un raport de 2:1, chihlimbarul veritabil va pluti in timp ce cele mai multe falsuri, care au o greutate mai densa, se vor scufunda. Dupa ce a-ti terminat testul, asigurati-va ca a-ti spalat chihlimbarul cu apa proaspata si l-ati uscat.

Test de frecare

Puteti freca cu usurinta chihlimbarul cu mainile sau cu carpa pentru a produce caldura si pentru a vedea daca emite un miros de rasina de copac. Va exista, de asemenea, un reziduu uleios care apare pe maini dupa cateva secunde de frecare foarte rapida. Chihlimbarul real are, de asemenea, o sarcina electrostatica, iar atunci cand este frecat, atrage lucruri precum hainele, parul sau praful.

Acetona

Se toarna mai multe picaturi de acetona peste chihlimar. Daca este real, veti observa ca a fost complet neafectat si produsul se va evapora. Daca este fals, veti ramane cu o mizerie lipicioasa atunci cand o atingeti.

Testati prin zgariere

Chiar daca nu arata asa, chihlimbarul este moale si daca incercati sa il zgariati intr-o zona mai putin vizibila cu un ac sau un cutit ascutit, acesta va crea o despicatura. Acest lucru nu poti face cu falsuri precum sticla. Daca ai un colier foarte frumos si nu vrei sa fie afectat in nici un fel urmatoarea varianta s-ar putea sa fie cea mai buna.

Lumina UV

Ambra autentica este fluorescenta si lumina UV stralucitoare deasupra acesteia va straluci palid. Culorile fluorescente tipice sunt verde, galben, sau portocaliu, dar cel mai frecvent este albastrul.

amber-3127693_1920

In timp ce multi vanzatori va vor cere un pret exagerat, altii vor vinde „chihlimbar” la un pret ieftin pentru a va face sa credeti ca obtineti o oferta buna din partea lor.  Altii va pot vinde chihlimbar presat, adica mici fragmente de chihlimbar care au fost topite la temperaturi sau presiune inalta. Desi pare mai uniforma si mai transparenta in acest proces, nu este nici pe departe atat de benefica precum chihlimbarul pur si nu va va oferi aceleasi rezultate.

Ambra Baltica este formata din chihlimbar 100% si are cele mai bune rezultate in tratarea unui simptom in mod natural.