Cum sa folosim un sirag Mala – Care este mantra ta?

Daca ati fost vreodata la o clasa de yoga, ati observat cu siguranta colierele cu margele colorate si ciucuri, in jurul gatului, yoghinilor. Ele nu sunt doar un accesoriu, ci servesc unui alt scop.

Cum se utilizeaza un sirag Mala

Un colier Mala, este un sir de 108 margele pentru rugaciune, utilizate in mod normal in meditatie. Modul cel mai de baza de a folosi un sirag Mala, este prin recitarea unei mantre in timp ce plimbati printre degete fiecare margea. Incepeti de la margeaua cea mai mare, denumita si margea Guru, cea care se afla langa ciucure si cu ajutorul degetului mare si aratator, deplasati margelele.

Cum sa iti formezi o mantra

4f9819b7c2769a2a6076a082fc15c097

O mantra poate fi formata dintr-un singur cuvant sau o propozitie scurta. Este alegerea ta cum simti sa iti faci meditatia sau rugaciunea. Pentru a-ti gasi propria mantra,  gandeste-te daca exista un fel de incurajare de care ai nevoie sau ceva pe care doresti sa te concentrezi.
De exemplu, daca esti pe punctul de a intra intr-o intalnire importanta si esti agitat si emotionat din cauza asta, poti folosi o mantra care sa iti intareasca stima de sine. Incearca sa reciti „Sunt priceput si calificat!”sau „Sunt pregatit” pe masura ce iti treci degetele peste siragul tau Mala.
Poti, de asemenea, sa folosesti Mala si meditatia pentru a practica iubirea de sine. Multi dintre noi au probleme cu imaginea corporala sau cu stima de sine. Ne criticam rapid si ne judecam mai mult decat este necesar.

Incercati una din urmatoarele mantre:

Sunt puternic/a.
Sunt frumos/asa.
Sunt suficient/a.
Ma respect.

Invata sa te iubesti. Daca spui „Ma accept asa cum sunt chiar acum”, de 2 ori pe saptamana timp de 30 de zile, in ziua 28 vei crede acest lucru. – din filmul „Hungry for Change”

Desigur, siragul Mala nu se foloseste numai in meditatie sau rugaciune. Unii il poarta ca un reminder, pentru a ramane prezenti in moment, altii il folosesc ca pe un simplu accesoriu. Utlizati-l in orice mod simtiti ca va face bine.